Fara pretentia de a fi original, acest blog se doreste a fi mai ales o arhiva personala.Unele articole sunt preluate de pe internet , altele sunt pareri proprii.

joi, 10 ianuarie 2013

Tort de Revelion 2012





Ingrediente:
-400g piscoturi de sampanie(1pachet mare sau 2pachete mici)
-500ml frisca lichida
-alune sau nuci maruntine
-2-3 linguri cacao
-1esenta de rom
-cicolata vrac pentru decor
-1ceasca cafea
-1plic de gelatina granule


Se insiropeaza piscoturile in cafeaua amestecata cu esenta de rom, se tapeteaza forma cu folie alimentara umeda, ca sa se aseze mai bine.Fiecare piscot se tine 1-2 secunde in cafea ca sa nu se inmoaie prea tare, apoi se aseaza in forma.Pe fundul tavii se aseaza un strat de piscoturi insiropate si se adauga crema amestecata cu nuci si si cu un plic de gelatina.Gelatina se inmoaie prima data10-15minute si se dilueaza in putina apa pe aburi apoi se amesteca cu crema.


Am facut apoi cateva decoratii de ciocolata si am decorat tortul.



La multi ani!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu