Fara pretentia de a fi original, acest blog se doreste a fi mai ales o arhiva personala.Unele articole sunt preluate de pe internet , altele sunt pareri proprii.

joi, 4 noiembrie 2010

-MATASEA DE PORUMB-

Matasea de porumb reprezinta ciucurii matasosi care se intind pe lungimea stiuletelui de porumb. Nu este considerata un aliment, dar contine compusi valorosi si este foarte apreciata in medicina naturista. Matasea de porumb are o istorie veche, fiind folosita ca tratament in afectiunile urinare.
Compusii regasiti in matasea de porumb includ vitamina C, betacaroten, niacina, riboflavina, seleniu, timol, limonen si mentol. Ceaiul din matase de porumb are proprietati diuretice, anti-inflamatorii si calmante.
Ceaiul din matase de porumb-indicatii:
Afectiuni urinare

Ceaiul de matasea porumbului poate ajuta la tratarea unui numar destul de mare de probleme urinare. Este folositor in mod special in cele care implica inflamarea cauzata de infectii bacteriene. Captuseste peretii tractului urinar si distruge microorganismele prin activarea celulelor albe din sange. Este un remediu extraordinar impotriva infectiilor tractului urinar si al infectiilor vezicii urinare.
Acest ceai mai poate fi folosit si impotriva pietrelor la rinichi, afectiunilor prostatei, udarii patului si problemelor de natura urinara ale persoanelor in varsta.
Dintre alte afectiuni, care pot beneficia de ajutorul ceaiului de matasea porumbului, fac parte:
  • retentia apei;
  • digestie lenta;
  • tensiune arteriala ridicata;
  • simdromul premenstrual;
  • artrita;
  • icter;
  • gonoree.
Prepararea ceaiului din matase de porumb
2686692603_3ae1603991_mEste de preferat sa utilizati matase de porumb proaspata, organica. Cea mai buna matase de porumb este cea de la porumbul tanar, culeasa inainte sa capete culoarea maronie.
Pentru a prepara o ceasca de ceai, turnati o ceasca de apa clocotita peste ¼ ceasca de matasea porumbului proaspata sau 2 lingurite de matase de porumb uscata, acoperiti, lasati-o asa pentru 5 – 10 minute si strecurati. Beti 3 cesti pe zi.
Pentru a-i creste puterile, adaugati trei sferturi de radacina proaspata de ghimbir, taiata in bucatele mici si fine, in timpul celor 10 minute de asteptare dinainte de strecurare. Radacina de ghimbir da aroma ceaiului, alina inflamatiile si imbunatateste nivelul energiei.
In afara de ceai, matasea de porumb poate fi administrata si sub forma de capsule sau extract.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu