Fara pretentia de a fi original, acest blog se doreste a fi mai ales o arhiva personala.Unele articole sunt preluate de pe internet , altele sunt pareri proprii.

marți, 14 iunie 2011

DETOXIFIEREA ORGANISMULUI

Mediul in care traim este supraincarcat de substante toxice care patrund in organism prin aerul inspirat, prin mancare si apa. Chiar si corpul nostru produce deseuri metabolice toxice care trebuie eliminate pentru a ne mentine sanatatea si fortele vitale. Corpul hranit corect elimina in mod natural aceste toxine prin plamani, piele, rinichi si intestinul gros(colon). Din nefericire, cu timpul, ca urmare a bolilor, obiceiurilor alimentare nesanatoase si a altor factori, depuratia organismului incetineste si toxinele se acumuleaza.
Exista cateva simptome care constituie semnale de alarma: depuneri pe limba, mirosul neplacutal gurii, dureri de cap, ameteli, somnolenta, apatie, oboseala, scaderea energiei, ganduri sumbre, iritabilitate, tensiune ridicata, balonari, probleme digestive.
Constipatia, depuratia insuficienta a intestinului provoaca o serie de afectiuni. Este trist dar adevarat ca organismul omului este un depozit de deseuri si toxine chiar daca aparent avem o stare buna de sanatate.
Vom expica in continuare acest aspect esential pentru sanatatea noastra. Din cauza alimentatiei gresite (cartofi prajiti, carne, mezeluri etc.) pe intestinul gros se formeaza o pelicula de materii fecale supranumita “zgura”. Aceste depuneri, in timp se pietrifica. Totodata in intestin au loc procese de putrefactie si fermentatie. Medicamentele contribuie de asemenea la “intoxicarea” corpului. Otravirea cu toxine intestinale este obstacolul esential spre longevitate. S-a dovedit ca intestinul “infundat” este cauza principala a aterosclerozei dar si a altor boli.
Colonul este organul cheie al sistemului digestiv in detoxifierea organismului. Colonul are si un rol important in absorbtia fluidelor si a vitaminelor esentiale. “Intoxicarea” intestinului gros influenteaza multe organe generind diverse probleme de sanatate: afectiuni ale stomacului, afectiuni tiroidiene, hepatice, afectiuni cardiace, pulmonare, afectiuni renale, afectiuni ale vezicii urinare si ale prostatei.
   Detoxifierea se face periodic la fiecare schimbare de sezon sau cel putin la interval de 6 luni, primavara si toamna.  Perioadele de post reprezinta ocazii foarte bune pentru detoxifiere
   Pentru eliminarea deseurilor si toxinelor din organism este bine sa adopti citeva reguli simple (pe care le voi prezenta in continuare) pe o perioada de 7-20 de zile(1-3 saptamini)
   In perioada detoxifierii este necesar sa ai vointa si sa respecti un regim alimentar strict bazat pe lichide, cruditati si produse naturiste special create in acest scop. Concomitent cu dieta se recomanda cateva masuri care vor desavarsi acest proces: mersul pe jos, masaj, sauna, reflexoterapie, sport.
  Detoxifierea nesupravegheata de un medic nu se recomanda persoanelor care sufera de boli grave si in special de boli digestive(ulcere, colite, tumori intestinale, boli renale, pietre de dimensiuni mari la rinichi sau vezica biliara). Persoanele cu probleme grave de sanatate nu vor urma o cura de detoxifiere decat la recomandarea unui medic fitoterapeut si cu avizul medicului specialist.
      CONDITIE OBLIGATORIE
Sa consumi 2-3 l de apa plata pe zi(cu inghitituri mici la interval de 10-15  minute)
     ALIMENTE RECOMANDATE

Consuma fructe crude sub forma de salate sau shakuri
Consuma fructe uscate: stafide, smochine, curmale, caise
Consuma cereale integrale, nuci, seminte(neprajite), alune(neprajite)
Consuma legume crude(in special legume verzi) sub forma de salate sau oparite
Consuma miere 1-2 lingurite pe zi(in loc de zahar)
Consuma ceai verde in loc de cafea pentru energizare
Consuma sucuri naturale(preparate in casa) si infuzii de plante
Consuma ulei de masline presat la rece adaugat la salata de cruditati
Consuma ocazional sana sau chefir(atentie la etichete, sa nu contine E-uri)
      ALIMENTE INTERZISE 
NU consuma alimente prajite
NU consuma alimente conservate sau afumate
Evita alimentele care contin E-uri(coloranti, conservanti si alti amelioratori)
NU consuma carne si mezeluri
NU consuma dulciuri(napolitane, biscuiti, prajituri, bomboane etc.)
Nu consuma paine alba, pateuri, saleuri, spaghete si orice preparat pe baza de faina alba
NU consuma: zahar rafinat, ulei rafinat, cafea, alcool si bauturi racoritoare sintetice
Nu consuma apa de la robinet
       SFATURI UTILE
    Bea in fiecare seara inainte de culcare si dimineata la sculare urmatoarea bautura: un pahar de apa plata cu sucul de la 1 jumatate de lamiie si 1 lingurita de miere
    Pentru detoxifierea vezicii biliare si a ficatului bea in fiecare dimineata pe stomacul gol: 1 lingura de ulei de masline virgin amestecat cu putin suc de lamiie(apoi stai 20-30 minute culcat pe partea dreapta). Am incercat aceasta metoda si efectele sunt extraordinare. Crizele de dischinezie biliara vor disparea definitiv.
   Exercitiile fizice, mersul activ stimuleaza sistemul cardiovascular si procesele metabolice in organism, intensificand functiile naturale de depuratie
   In perioda detoxifierii este posibil sa ai senzatii neplacute: dureri de cap, transpiratii mirositoare, scaune urite, iritatii ale pielii, stari de greata. Nu abandona ! Ai suficiente motive sa te bucuri ! Corpul tau va elimina toxinele si deseurile. Dupa cateva zile te vei simti minunat !
Incearca cel putin 1 zi pe saptamina sa maninci numai “hrana vie”. Deci nu consuma mancare gatita ci numai alimente nutritive in stare naturala: fructe, legume, sucuri naturale, nuci, stafide, smochine, curmale, apa, infuzii de plante etc.

        


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu