Ingrediente:
-500 g ficatei,inimi,pipote de pui
-1piept de pui
-2legaturi de marar
-1 legatura de patrunjel
-7-8 fire ceapa verde
-2-3 catei de usturoi
-4-5 oua
-4linguri de gris
-sare, piper
-1pachet foietaj
Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui in bucati mai mici si se fierbe, separat se fierb circa 15 minute organele de pui.Dupa ce se racesc se dau prin masina de tocat,se taie marunt ceapa, usturoiul,mararul, patrunjelul, se potriveste de sare si piper.Se amesteca cu 3-4 oua batute un pic cu furculita si 4 linguri de gris ca sa se lege.Pentru un aspect mai deosebit se pot pune in drob 3oua fierte.Se aseaza in tava de cozonac foietajul, se taie dupa forma tavii si se pune amestecul, apoi se acopera cu restul de foietaj.Daca raman bucatele mici de aluat dupa ce s-a acoperit drobul se folosesc pentru decor.Se unge deasupra cu galbenus de ou si se presara seminte de susan.Se coace 40-50 minute, pana se rumeneste bine deasupra.
-500 g ficatei,inimi,pipote de pui
-1piept de pui
-2legaturi de marar
-1 legatura de patrunjel
-7-8 fire ceapa verde
-2-3 catei de usturoi
-4-5 oua
-4linguri de gris
-sare, piper
-1pachet foietaj
Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui in bucati mai mici si se fierbe, separat se fierb circa 15 minute organele de pui.Dupa ce se racesc se dau prin masina de tocat,se taie marunt ceapa, usturoiul,mararul, patrunjelul, se potriveste de sare si piper.Se amesteca cu 3-4 oua batute un pic cu furculita si 4 linguri de gris ca sa se lege.Pentru un aspect mai deosebit se pot pune in drob 3oua fierte.Se aseaza in tava de cozonac foietajul, se taie dupa forma tavii si se pune amestecul, apoi se acopera cu restul de foietaj.Daca raman bucatele mici de aluat dupa ce s-a acoperit drobul se folosesc pentru decor.Se unge deasupra cu galbenus de ou si se presara seminte de susan.Se coace 40-50 minute, pana se rumeneste bine deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu