Fara pretentia de a fi original, acest blog se doreste a fi mai ales o arhiva personala.Unele articole sunt preluate de pe internet , altele sunt pareri proprii.

joi, 10 mai 2012

INGHETATE


 

Inghetata cu capsuni



Ingrediente:
  • 400 g capsuni
  • 80 g zahar pudra
  • 120 ml lapte
  • 150 ml smantana
  • 20 ml apa de orez
Mod de preparare:
Apa se orez se prepara astfel : se introduce orezul in vasul cu apa calduta, se lasa sa se inmoaie vreo 10 minute, se separa apa de orez, iar aceasta apa se foloseste la inghetata.
Capsunile se spala, se curata de codite si se taie marunt. In vasul unui blender se adauga capsunile, zaharul pudra, smantana, laptele si apa se orez si se amesteca bine pana se obtine un amestec omogen. Se toarna compozitia in boluri mici si se da la congelator cateva ore.

Inghetata cu cacao


Ingrediente:
  • 150 g. zahar
  • 200 ml. lapte
  • 1 ou
  • 20 g. cacao
  • 1  plic de zahar vanilat
  • 500 ml frisca
Mod de preparare:
Intr-o oala se pune la fiert, la foc potrivit laptele, apoi se adauga oul si zaharul si se amesteca continuu. Se ia vasul de pe foc, se adauga cacao si zaharul vanilat si se lasa sa se raceasca. Separat se bate frisca, se toarna compozitia peste frisca batuta, amestecand usor pana la omogenizarea compozitiei. Se toarna apoi in forme care se pun la congelator.



Inghetatat cu cacao si ness

Ingrediente:
  • 5 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • o lingurita de nes
  • 500 mlde frisca
Mod de preparare:
Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga cacao si apoi albusurile batute spuma. Se amesteca usor cu frisca, se adauga lingurita de ness si se da la congelator.



Inghetata cu vanilie


Ingrediente:
  • 2 galbenusuri
  •  60g zahar pudra
  • 200ml lapte 
  • 250ml frisca lichida
  • 1  esenta de vanilie
  • 50ml apa de orez 
Mod de preparare:
Apa se orez se prepara astfel : se introduce orezul in vasul cu apa calduta, se lasa sa se inmoaie vreo 10 minute, se separa apa de orez, iar aceasta apa se foloseste la inghetata.
Laptele se incalzeste intr-o oala, se adauga batonul de vanilie si se lasa pe foc cam 10 minute. Se amesteca din cand in cand pentru a nu se lipi de oala. Separat, se amesteca galbenusurile cu zaharul pudra, pana se obtine o paste cremoasa. Lapte se strecoara, se lasa putin la racit, dupa care se amesteca cu galbenusurile si se bat pana la omogenizare. Acest amestec sa pune la foc mic si amesteca pana ce se ingroasa. Cand s-a obtinut o crema consistenta, se ia de pe foc, se lasa putin la rece, apoi se adauga smantana si apa de orez si se amesteca bine. Se da cateva ore la congelator si se serveste rece.
 
Inghetata de caramel 

500ml lapte
5 galbenusuri
120 g zahar
Pentru caramel
4linguri de zahar
3linguri apa
1lingura de unt
Se pune laptele la fiert.Galbenusurile se freaca cu zaharul, pana cand se  schimba culoarea, se albesc.Se ia laptele de pe foc, se strecoara si se adauga treptat peste galbenusurile frecate, amestecand continuu.Se pune inapoi pe foc si se lasa pana incepe sa fiarba.Separat intr-o craticioara se pune zaharul la caramelizat cu 2 linguri de apa.Cand incepe sa isi schimbe culoarea, se adauga untul si o lingura de apa si se amesteca bine.Se adauga peste amestecul de lapte cu oua si se lasa la racit la temperatura camerei.Se toarna intr-un vas de inox si se da la congelator cateva ore.Din cand in cand se scoate si se mai amesteca pentru a se sparge cristalele de gheata formate.

Inghetata cu frisca

Ingrediente
500 ml lapte
5 galbenusuri
120 gr zahar
150 ml frisca lichida


Se pune laptele la fiert.
Galbenusurile se freaca cu zaharul  pana isi schimba culoarea.
Se ia laptele de pe foc, se strecoara , si se adauga treptat pste galbenusurile frecate, amestecand continu.Se pune inapoi pe foc si se lasa pana incepe sa fiarba , dupa care se lasa la racit la tempertura camerei.
Cand s-a racit aproape de tot se adauga frisca batuta.
Se toarna totul in vasul de inox de la congelator si se lasa la congelat in jur de 3 ore .
Din cand in cand se scoate din congelator, cam la 30-40 minute si se freaca bine pentru a se sparge cristalele de gheata care se formeaza mai ales la prima congelare.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu