Fara pretentia de a fi original, acest blog se doreste a fi mai ales o arhiva personala.Unele articole sunt preluate de pe internet , altele sunt pareri proprii.

duminică, 29 ianuarie 2012

MASTI PENTRU FATA, FACUTE ACASA

  Inainte de aplicarea unei masti curata bine tenul cu un demachiant si o lotiune tonica.Prinde parul.Aplica masca pe toata fata mai putin ochii si in jurul lor si buzele.Dupa aplicarea mastii evita miscarile fetei si aplicarea de cosmetice sau machiaj timp de 2 ore.Macsa se intinde pe fata,gat si decolteu.Se inlatura cu apa calduta sau infuzie de musetel sau tei.

1.Masca hidratanta cu miere si lapte-se amesteca 2 linguri de miere cu 2 linguri de lapte , seintinde si se lasa 10minute.Se clateste cu apa calduta.

2.Masca hidratanta cu portocala-2lingurite zeama de portocala,1lingurita de miere,1lingurita de lapte praf,1fiola de vitamina E.Omogenizeaza si aplica pe fata, are efect de suplete si vitaminizare

3.Masca hidratanta cu banana-un sfert de banana,1ou(galbenus pentru tenurileuscate si albus pentru cele grase),o lingurita cu miere si caimac de lapte.Are efect de revitalizare si este potrivita pentru tenurile afectate de anotimpul rece.

4.Masca hidratanta cu morcov-se da prin razatoare un morcov, se stoarce prin tifon si se sterge fata cu acesta.Morcovul mai poate fi amestecat cu caimac de lapte, smantana sau drojdie de bere.Are efect de refacere a epidermei,revitalizeaza tenul,il tonifica,inmoaie,catifeleaza pielea.

5.Masca tonifianta pentru ten normal-se toaca marunt un castravete mic si se combinacu putin iaurt proaspat.Se aplica pe fata si se tine 5-10 minute.

6.Masca cu mar pentru reducerea porilor-Se rade o jumatate de mar, se combina cu o lingura de miere, se intinde pe fata si se lasa sa actioneze 20 de minute..Reduce porii, infrumuseteaza pielea, inlatura impuritatile.

7.Masca cu castravete-Se rade o jumatate de castravete si cu sucul obtinut se tamponeaza fata.Are efect de catifelare, tonifiere si combaterea pistruilor.Aplicat de cateva ori pe zi este un remediu pentru petele rosii de pe fata.

8.Masca cu miere si scortisoara-se amesteca 1lingurita de miere cu putina scortisoara pulbere si se aplica pe fata.Se lasa 20 minute.Scortisoara arde radacina cosurilor iar mierea hidrateaza.

9.Masca cu miere si nucsoara-se amesteca o lingurita de miere cu putin anucsoara praf si se aplica pe fata.Se lasa 15-20minute.Este indicata tenurilor cu urme de cosuri.

10.Masca cu tarate, ou, miere si aspirina.Se amesteca 1albus de ou cu tarate, putina miere si o aspirina pisata si se lasa pe fata pana se usuca.Se spala apoi fata cu apa calduta


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu