Fara pretentia de a fi original, acest blog se doreste a fi mai ales o arhiva personala.Unele articole sunt preluate de pe internet , altele sunt pareri proprii.

luni, 27 iunie 2011

Solutii bio pentru par

Solutie de par pentru a inlatura efectul dur al apei
  •   1ou
  • coaja de ou plina cu ulei de masline
  • un sfert de castravete curatat
Amesteca oul, uleiul de masline si castravetele curatat. Intinde amestecul prin par, lasa timp de 10 minute, apoi clateste cu atentie. Pentru rezultate excelente de-a lungul anului, fa acest tratament o data pe luna.

Spray pentru par cu firul delicat

  • 1 lamaie
  • 2 cesti cu apa
La aceste cantitati se obtine o ceasca, o ceasca si jumatate de Spray de lamaie. Taiati lamaia intr-un bol de lemn ca sa nu pierdeti nici o picatura de suc. Puneti lamaia taiata in apa si puneti la fiert intr-un vas bine inchis. Fierbeti amestecul pana cand lichidul scade la jumatate.
Strecurati cu tifon curat sau o bucata de matase intr-o sticla extrem de curata si care poate deveni usor un spay. Daca simtiti ca amestecul este prea concentrat, adaugati jumatate de ceasca de apa.
Dati pe par ori de cate ori e nevoie. Pentru ca este delicat, fara alcool sau substante chimice, amestecul poate fi folosit si pe parul copiilor. Ar trebui sa fie realizata odata la 4-5 zile si tinuta in frigider. Puteti inlocui lamaia cu o portocala in cazul parului uscat.

Ulei de lavanda si rozmarin

  • 30 g de ulei rozmarin
  • 4 g de uilei de lavanda
Pur si simplu amestecati cele doua uleiuri si depozitati-l intr-un loc intunecat sau intr-o sticla inchisa la culoare, ce nu lasa lumina sa treaca. Amestecul va ajunge aproximativ 6 luni. Puneti cateva picaturi de ulei in palma, treceti perii pieptenului sau a periei peste mana si apoi pieptanati-va.

Balsam cu miere si rozmarin

Caldura extrema si frigul pe care il induram pet imp de iarna pot sa faca chiar si un par superb sa arate si sa se simta ca un pai. Acest balsam hranitor amesteca mierea pentru stralucire, uleiul de masline pentru hidratare si ulei esential de rozmarin pentru a stimula cresterea parului.
  • Jumatate de ceasca de miere
  • Un sfert de ceasca de ulei de masline caldut
  • 4 picaturi de ulei esential de rozmarin
  • 1 lingurita de Xanthum gum – agent ce ofera amestecului consistenta
Puneti toate ingredientele intr-un bol micut si amestecati-le cu atentie. Amestecul se toarna intr-o sticla de plastic curat, cu un capac curat ce astupa bine gura sticlei.
Aplicati o mica cantitate pe parul usor umed. Masati scalpul si intindeti amestecul pe tot parul, pana la ultima suvita. Acoperiti-va parul cu un prosop cald si asteptati 30 de minute. Apoi, samponati-l usor si clatiti cu apa rece.
Uscati-l ca de obicei si bucurati-va de stralucirea, moliciunea si sanatatea unui par tratat natural.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu