Fara pretentia de a fi original, acest blog se doreste a fi mai ales o arhiva personala.Unele articole sunt preluate de pe internet , altele sunt pareri proprii.

sâmbătă, 9 iulie 2011

Cu citricele pe fata

Lamaile – Limonada pentru ten
Lamaia contine vitaminele A, B si C, fier, calciu, fosfor, acid ascorbic si acid citric. Acizii lamaii – citric, malic, tartric, se dizolva in organismul nostru, distrugand materile impure.
Lamaia este un ingedient spectaculos pentru tenurile grase, cele mixte si cele cu pete, insa nu este recomandata tenurilor uscate.

4 probleme – 4 secrete de lamaie


1) Pentru ca pielea  sa ramana frageda si proaspata ungeti-va cu un amestec de suc de lamaie si glicerina in parti egale.

2) Pistruii dispar cu ajutorul unei lotiuni de suc de lamaie putin sarata.

3) Persoanele cu tenul gras pot sa-si tamponeze fata cu suc de lamaie in fiecare dimineata. Lasati sa se usuce, apoi aplicati crema .

4) Pentru intarirea unghiilor casante, aplicati dimineata si seara suc de lamaie.


Scrub de lamaie Un scrub excelent pentru exfolierea delicata a pielii
Ingrediente:- 2 ½ ceasca zahar tos- ½ ceasca ulei de migdale- 4 lingurite suc de lamaie- 4 linguri de miere- 4 picaturi de ulei esential de lamaie (un tonic bun)
Amesteca bine intr-un bol zaharul cu uleiul de migdale, pana cand devine omogen. Adauga sucul de lamaie si amesteca din nou. La final, adauga mierea si uleiul esential de lamaie si amesteca bine.
 
                                                  

Tratament de hidratare si curatare a pielii
Pentru a obtine o piele mai curata si mai ingrijta in timp, un bun tratament este cel din suc de lamaie, castravete si ulei de masline.
Ingrediente:- 11 lingurile suc de lamaie;- 2 lingurite suc de castravete;- 2 lingurite ulei de masline.
Este o reteta ce poate fi folosita pentru fata, gat, maini si corp, insa marind proportiile ingredientelor, ele fiind calculate doar pentru ten.
Spala bine pielea, apoi aplica acest tratament. Lasa-l sa actioneze timp de 5-10 minute, apoi clateste.


Masca de lamaie
Este o masca spectaculoasa pentru ten, mai ales daca ai pete pe piele sau diferente de nuanta. Lamaia este un agent extraordinar de albire si mai mult de atat, ajuta la vindecarea petelor rosii.
Ingrediente:- sucul de la ½ lamaie- albusul de la un ou
Se bate bine oul pana devine spuma, se adauga sucul de lamaie si se amesteca bine. Se aplica amestecul pe piele, prin miscari energice, circulare. Apoi se lasa sa actioneze timp de 15 minute. Se clateste cu apa calduta, se sterge cu un prosop, prin tamponare, apoi se clateste cu apa rece pentru a se inchide porii.

                               
Portocale – Deliciu pentru piele
Portocalele contin cantitati insemnate de vitamine: C, B, carotene, saruri minerale, oligoelemente, acizi.
Portocalele sunt fructele cele mai fidele tenurilor grase si mixte, de aceea nu sunt recomandate tenurilor uscate, pentru ca natura lor acida poate fi daunatoare daca nu este folosita in cantitati reduse.
Daca ai tenul gras, aplica pe fata felii de portocale. Ele catifeleaza pielea. Tine masca circa o ora, stand linistita. Spala tenul, apoi, cu apa minerala.


4 probleme – 4 rezolvari de portocala


1) Pentru o piele care sa fie fresh mereu, e nevoie de o curatare ca la carte, de aceea este recomandat sa se foloseasca un amestec din putin suc de portocala si apa minerala cu care sa se stearga pielea, folosindu-te de discuri demachiante.

2) Un corp obosit poate fi revigorat printr-o baie spa citrica. Adauga intr-un bol ½ ceasca suc de portocala, ½ suc de lamaie, 2 cesti de lapte praf si 4 picaturi de ulei esential de portocala. Amesteca bine si adauga in apa. O escapada in lumea citrica.3) Un tratament bun pentru cuticule este creat din 2 lingurite de suc de porticala, 1 lingurita de miere si ½ apa calda. Se amesteca ingredientele si in acest amestec se introduc cuticulele. Dupa 5-7 minute se pot impinge cu un betisor special.4) Pentru un ten gras este bine sa se aplice in fiecare seara cu un disc demachiant suc de portocala pe ten. Curata bine pielea inainte de culcare.Masca de portocala revigoranta


Trezeste-ti pielea cu o masca revigoranta
Ingrediente:- 1 lingura de suc de portocale- 2 linguri de iaurt simplu
Intr-un bol mic, amesteca sucul deabia stors de la o portocala si iaurtul. Aplica amestecul pe fata si gat si lasa masca sa actioneze timp de 10-15 minute. Clateste cu apa calduta. Pielea ta va fi revitalizata si mai catifelata in mod instant.


Tratament pentru acnee
Portocala este un fruct ideal atunci cand vine vorba de acnee.
Ingrediente:- 1 portocala- 3 linguri cu apa minerala
Piseaza bine portocala, amestec-o cu apa minerala si aplica cu ajutorul unui disc demachiant pe zonele afectate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu