Fara pretentia de a fi original, acest blog se doreste a fi mai ales o arhiva personala.Unele articole sunt preluate de pe internet , altele sunt pareri proprii.

luni, 27 iunie 2011

Retete de crema homemade si praf de dinti

Crema de fata
  • 1 lingurita de ulei de masline
  • 1/2 lingurita de miere
  • 1/2 lingurita de ceara de albine
  • 1 lingurita si jumatate de gel de aloe vera
  • 5 picaturi de ulei de argan
Se topeste ceara de albine la bain marie. Se adauga lingurita de ulei de masline si se amesteca pana se topeste din nou ceara. Puneti apoi mierea si amestecati pana se topesc. Luati de pe foc. Puneti gelul de aloe si uleiul de argan. Amestecati bine pana se omogenizeaza. Turnati intr-un recipient, preferabil de sticla. Lasati sa se intareasca crema in recipient. Nu puneti capacul decat dupa ce se intareste.

Crema gat si decolteu

10gr de unt de shea bio
10 gr de ulei de cocos bio
cateva picaturi de ulei de argan
cateva picaturi de ulei de rosa mosqueta
cateva picaturi de ulei de migdale

Untul de shea si uleiul de cocos se topesc la bain-marie, se amesteca pentru omogenizare si apoi se adauga uleiurile.Daca vreti o crema mai lichida puteti pune mai mult ulei daca o vreti mai solida puneti mai putin.

Praf de curatat dintii
argilă pulbere (dacă aveți granule, le puteți zdrobi)
bicarbonat de sodiu alimentar
sare de bucătărie
ulei esențial de mentă și/ sau salvie/ rozmarin (opțional)
Cum se procedează:
Ingredientele se amestecă în cantități variabile – eu am folosit în cea mai mare măsură argilă, apoi bicarbonat, iar sarea am pus-o în cantitatea cea mai mică.
Se pun ingredientele într-un recipient  se adaugă câteva picături de ulei esențial și se amestecă din nou  cu un bețițor din lemn.
Se păstrează foarte bine în baie, în recipientul închis. Praful se ia cu periuța de dinți umezită cu apă și se folosește normal, ca orice pastă de dinți.
Curăță foarte bine, este natural și, datorită uleiurilor esențiale, împrospătează respirația.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu