Fara pretentia de a fi original, acest blog se doreste a fi mai ales o arhiva personala.Unele articole sunt preluate de pe internet , altele sunt pareri proprii.

marți, 14 iunie 2011

DETOXIFIEREA COLONULUI

Cel mai adesea folosit este ceaiul care detoxifica tractul digestiv, pentru ca aici se strang cele mai multe toxine provenite din alimentatie, iar un sistem digestiv sanatos inseamna o silueta frumoasa.
Ceaiul detoxifiant al tractului digestiv se bea, de obicei, seara, dupa cina. Curatarea colonului se face prin ingrediente cu efect laxativ. Cura tebuie inceputa treptat, mai ales daca nu ai mai baut niciodata ceaiul respectiv. In primele 3-5 zile, ceaiul se prepara prin infuzare timp de 2 minute in 1-2 cesti de apa. Pe masura ce sistemul digestiv se obisnuieste cu aceasta cura, ceaiul se poate lasa la infuzat timp de 5 minute, devenind asfel mai tare.
Majoritatea persoanelor vor avea scaune mai dese si usoare, crampe intestinale in primele cateva zile de cura. Aceste efecte secundare vor dura putin, pana cand corpul se obisnuieste, si sunt perfect normale.
Un ceai detoxifiant bun va produce un scaun moale usor de elimnat, dar nu apos. Totusi, se poate intampla sa apara si scaune mai apoase, in special la inceputul curei. Daca apar efecte neplacute (diaree, crampe puternice) se reduce cantitatea de ceai sau timpul de infuzare.
Consistenta scaunului depinde de persoana, insa se poate ajusta cantitatea de ceai pana se obtine efectul dorit. Este de ajuns sa spunem ca scaunele nu trebuie sa devina prea apoase sau prea dese, altfel se ajunge la dezhidratare si la un dezechilibru al electrolitilor. In perioada de detoxifiere este intotdeauna bine sa bei mai multa apa pentru a mentine un nivel optim de hidratare.
 Plante cu efect laxativ sunt crusin, musetel, sunatoare, seminte de in.Se recomanda infuzia de plante sau in cazul semintelor de in o lingurita dimineata si una seara.
   Personal nu cred in metodele de curatare a colonului prin clisme cu cafea, apa plata sau produse de genul Colon Help.Cred ca un tranzit intestinal normal, o dieta bogata in fibre, legume si fructe dar si consumul a 2litri de apa zilnic duc la curatarea normala a colonului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu