Mousse de ciocolata alba
-100 g ciocolata alba
-100 + 200 ml frisca
-1/2 plic gelatina hidratata
In 100 ml frisca topim ciocolata alba si adaugam gelatina hidratata. Amestecam pana se topeste gelatina si lasam sa se raceasca, apoi adaugam 150 ml frisca batuta.
Mousse de zmeura
-300 g zmeura
-4 linguri zahar pudra
-200 ml frisca
-1/2 plic gelatina gidratata
Zmeura o lasam sa se decongeleze,daca e congelata, apoi o pasam sa separam samburii. Piureul obtinut il amestecam cu zaharul pudra si il punem la fiert. Cand ajunge aproape de punctul de fierbere, luam vasul deoparte si adaugam gelatina hidratata. Amestecam pana se dizolva gelatina si lasam sa se raceasca. Dupa racire se adauga frisca batuta si se amesteca .
Mousse de fructe de padure
-200 g fructe de padure
-2 linguri zahar
-200 ml frisca
-1 lingurita gelatina hidratata in o lingura apa rece
zFructele le-am amestecat zu zaharul si le-am zdrobit usor cu furculita. Apoi am pus amestecul la fiert si cand a inceput sa fiarba, am adaugat delatina hidratata. Am pus crema de fructe la rece apoi am adaugat-o la frisca batuta
-200 g fructe de padure
-2 linguri zahar
-200 ml frisca
-1 lingurita gelatina hidratata in o lingura apa rece
zFructele le-am amestecat zu zaharul si le-am zdrobit usor cu furculita. Apoi am pus amestecul la fiert si cand a inceput sa fiarba, am adaugat delatina hidratata. Am pus crema de fructe la rece apoi am adaugat-o la frisca batuta
- 200 g ciocolata alba
- 250 ml sirpo natural de menta
- 350 ml frisca lichida
- 15 g gelatina
Mousse de caramel
Ingrediente
4 oua
300 gr zahar
100 ml frisca lichida
130 ml apa
1 lingura unt
5 foi de gelatina (sau un plic de 10 gr)
Preparare
Se pune intr-o craticioara pe foc 200 gr zahar si se amesteca usor pana se caramelizeaza . Cand acesta este lichid se ia de pe foc si se adauga 30 ml apa si margarina. Se pune din nou pe foc si se amesteca pana se topeste toata margarina dupa care se lasa la racit.
Galbenusurile impreuna cu zaharul se pun pe bain marie si se amesteca pana cand tot zaharul se topeste iar galbenusurile se ingroasa. Se pot pune si direct pe foc la foc incet dar atentie sa nu fiarba. Cand galbenusurile s-au ingrosat se iau deoparte si se pune pe foc o alta craticioara in care se pune gelatina impreuna cu 50 ml apa. Se amesteca pana se dizolva toata gelatina apoi se ia de pe foc si se adauga in 50 ml apa . Se toarna gelatina peste galbenusuri si se amesteca bine.
Galbenusurile impreuna cu gelatina se toarna peste caramel ,se amesteca bine si se lasa la racit .
Albusurile si frisca se bat bine separat apoi se amesteca impreuna. Cand caramelul s-a racit se toarna peste albusurile amestecate cu frisca.
Aceasta reteta este de pe blogul Sandytzei.Facuta, reusita, excelenta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu