Fara pretentia de a fi original, acest blog se doreste a fi mai ales o arhiva personala.Unele articole sunt preluate de pe internet , altele sunt pareri proprii.

vineri, 28 decembrie 2012

BLAT DE TORT

Aceasta reteta poate fi folosita ca si blat de tort si de asemenea ca si chec.Este o reteta simpla si blatul iese deosebit de pufos.
Ingrediente:
-6oua
-1cana zahar
-1,5 cani faina
-100ml apa rece
-1praf de copt
-esente
Preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri.Peste albusuri se pune un praf de sare si se bat spuma cu 1cana de zahar,cu mixerul.Dupa ce s-a terminat zaharul se adauga apa cate putin amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn.Separat se bat galbenusurile cu mixerul 2-3 minute,singure sau cu 1lingura de zahar, dupa care se adauga peste albusuri, mestecand cu aceeasi lingura de lemn, incet, de jos in sus.Se adauga esenta, praful de copt, faina in ploaie si se amesteca usor.Compozitia iese ca o smantana groasa.Se toarna in tava de copt, tapeta cu hartie.Se coace primele 10-15 minute la foc mare, apoi la foc mic.Se face proba cu scobitoarea.
   In cazul in care se face chec, se pastreaza 3-4 linguri de compozitie si se amesteca cu cacao si apoi se toarna deasupra in forma.La chec se mai pot adauga nuci,stafide,etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu