Ingrediente:
-4galbenusuri+6linguri de zahar
-4albusuri+6linguri de zahar
-3ciocolate Poiana cu lapte
-50 ml de cafea
-500 ml frisca lichida
-1plic gelatina
Se bat 4 galbenusuri cu 6 linguri de zahar pana se fac crema.Albusurile se bat spuma cu 6 linguri de zahar, se bate si frisca si se dau toate la rece.Se face cafeaua.Se maruntesc cele 3 ciocolate si se topesc la baine marine.Se adauga crema de galbenusuri peste ciocolata lichida cate putin, se amesteca si cafeaua, se adauga albusurile batute, apoi la sfarsit frisca.Se omogenizeaza toate apestecand cu o spatula usor, de jos in sus ca sa nu se lase albusul.Se inmoaie gelatina 10-15min,se topeste pe baine marine si se amesteca cu compozitia de ciocolata.Se umple tortul si se da la rece.
Compozitia de mai sus este pentru un blat mare, dreptunghiular.Pentru un tort normal de diametru 24/26cm se folosesc jumatate din cantitatile de mai sus.
-4galbenusuri+6linguri de zahar
-4albusuri+6linguri de zahar
-3ciocolate Poiana cu lapte
-50 ml de cafea
-500 ml frisca lichida
-1plic gelatina
Se bat 4 galbenusuri cu 6 linguri de zahar pana se fac crema.Albusurile se bat spuma cu 6 linguri de zahar, se bate si frisca si se dau toate la rece.Se face cafeaua.Se maruntesc cele 3 ciocolate si se topesc la baine marine.Se adauga crema de galbenusuri peste ciocolata lichida cate putin, se amesteca si cafeaua, se adauga albusurile batute, apoi la sfarsit frisca.Se omogenizeaza toate apestecand cu o spatula usor, de jos in sus ca sa nu se lase albusul.Se inmoaie gelatina 10-15min,se topeste pe baine marine si se amesteca cu compozitia de ciocolata.Se umple tortul si se da la rece.
Compozitia de mai sus este pentru un blat mare, dreptunghiular.Pentru un tort normal de diametru 24/26cm se folosesc jumatate din cantitatile de mai sus.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu