Fara pretentia de a fi original, acest blog se doreste a fi mai ales o arhiva personala.Unele articole sunt preluate de pe internet , altele sunt pareri proprii.

marți, 29 mai 2012

MOUSSE DE CIOCOLATA SI CAFEA

Ingrediente:
-4galbenusuri+6linguri de zahar
-4albusuri+6linguri de zahar
-3ciocolate Poiana cu lapte
-50 ml de cafea
-500 ml frisca lichida
-1plic gelatina

Se bat 4 galbenusuri cu 6 linguri de zahar pana se fac  crema.Albusurile se bat  spuma cu 6 linguri de zahar, se bate si frisca si se dau toate la rece.Se face cafeaua.Se maruntesc cele 3 ciocolate si se  topesc la baine marine.Se adauga crema de galbenusuri peste ciocolata lichida cate putin, se amesteca si cafeaua, se adauga albusurile batute, apoi la sfarsit frisca.Se omogenizeaza toate apestecand cu o spatula usor, de jos in sus ca sa nu se lase albusul.Se inmoaie gelatina 10-15min,se topeste pe baine marine si se amesteca cu compozitia de ciocolata.Se umple tortul si se da la rece.
Compozitia de mai sus este pentru un blat mare, dreptunghiular.Pentru un tort normal de diametru 24/26cm se folosesc jumatate din cantitatile de mai sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu