Fara pretentia de a fi original, acest blog se doreste a fi mai ales o arhiva personala.Unele articole sunt preluate de pe internet , altele sunt pareri proprii.

marți, 24 aprilie 2012

CREMA DE GALBENELE-home made

In incercarea de a preapara cat mai multe la mine acasa am facut si crema de galbenele.
Galbenelele sunt o sursa importanta de saruri minerale, carotenoizi, vitamina C si substante proteice. Aceste flori trebuie recoltate in perioada mai-septembrie, fara codite, pe o vreme insorita.
Despre crema de galbenele putem vorbi numai la superlativ, aceasta fiind benefica in afectiunile dermatologice. Crema de galbenele calmeaza senzatia de mancarime si grabeste vindecarea intepaturilor de insecte, inclusiv a celor de albina, grabeste vindecarea bataturilor de la pantofi, vindeca urmele de acnee.Din punctul meu de vedere crema de galbenele este PANACEU UNIVERSAL si nu exista afectiune a pielii la care sa nu dea rezultate.Am facut crema de gelbenele in doua feluri, una mai fina pentru fata si corp si alta mai traditionala , mai aspra, mai pentru picioare.


1.La prima reteta am folosit o cana de untura curata de porc, fara sare peste care am adaugat 2 maini zdravene de galbenele din curte si le-am prajit cateva minute, pana isi schimba culoarea si pierd mult din volum.Se fac micute si portocaliu inchis.Se lasa in oala in care au fost prajite pana a doua zi(cam 12 ore), apoi se incalzeste, se adauga un bulgare mic de cera de albine, cam cat o nuca, se amesteca pana se omogenizeaza, se strecoara si se pune in cutiute mici cu capac.Se pastreaza la frigider.Este supe buna pentru calcaie crapate, varice.

2.A doua reteta am zis sa o fac pentru fata, si am pus 1cana de ulei de masline,doua maini bune de flori de galbenele proaspete, le-am prajit, le-am lasat 12 ore, le-am incalzit, am adaugat putin ulei esential de levantica, 3-4 capsule de vitamina  E de la farmacie si putina vitamina A si bineinteles un cocolos de ceara de albine.Am omogenizat, am strecurat si am pus in cutii la rece.E foarte buna de fata si corp, se absoarbe foarte repede dar uleiul ala de masline ii da un miros usor ciudat pe care uleiul de levantica nu a reusit sa il ascunda.




TORTURILE MELE

luni, 23 aprilie 2012

PASTA DE LAPTE PRAF


Reteta mea este foarte simpla:1lingura de miere de albine, cateva picaturi de colorant alimentar lichid rosu si lapte praf Malita, e cam grunjos dar mi-a iesit pana la urma.Am framantat cam 30 de minute adaugand cate putin lapte praf apoi spre sfarsit ca sa nu se lipeasca de maini mi-am mai bagat mainile prin faina.Din cand in cand mai rupeam cate un bob de coca si incercam sa fac o petala de trandafir.Daca se lasa sau se inmuia mai adaugam putin lapte praf.Am framantat pana cand ma durea mana, ca atunci cand strangi in mana cercul ala de cauciuc pentru exercitii.Apoi am intins intre doua folii si m-am jucat cu decupatoarele fetitei mele, pentru ca nu mi-am cumparat decupatoare speciale.Din pasta ramasa am facut spirale.Florile le-am pus pe frisca si au stat in frigider fara a-si pierde consistenta.Nu s-au deformat in 12-14 ore.Nici aspectul nu a avut de suferit, au ramas la fel doar ca pareau usor umezi si lipiciosi.









vineri, 20 aprilie 2012

DECORATII DIN CIOCOLATA

Anul asta la tortul de Paste mi-a venit ideea sa fac fluturi si flori.Am zis sa fac niste fluturi din ciocolata alba topita. 3patratele de ciocolata de menaj alba le-am topit pe bain marine intr-un vas de inox.Atentie, vasele trebuie sa fie uscate, de preferinta din inox si nicio picatura de apa sa nu intrre in contact cu ciocolata.Apa din vasul de dedesubt sa nu atinga vasul de deasupra cu ciocolata.Ciocolata se rade cu un cutit si se amesteca in castron cu o furculita de inox.Ciocolata alba se topeste la 40-50 grade Celsius iar cea neagra la 55-60 grade Celsius.  Se pune ciocolata topita intr-un pos cu gaura subtire sau o punga mai rezistenta.Se deseneaza pe o hartie de copt modelele dorite si se urmareste conturul cu posul.Cat sunt inca moi se lipesc margelute colorate, din cele de decor de la dr Oetker.Dupa uscare se dezlipesc usor cu un cutit.Ce am invatat eu? Fluturasii trebuie facuti mai mici pentru ca sunt grei si nu au echilibru dacat daca sunt adanc bagati in frisca.Pe foaia de copt am facut si antene si burtici de fluture si am ansamblat direct pe tort.Cred ca bucatile se pot lipi itre ele cu ciocolata topita.O sa incerc.




MASINARIA SUPREMA-OMUL

Eu...cred in Dumnezeu si in cea mai reusita creatie a sa, omul.Dumnezeu ne-a inzestrat cu tot ceea ce ne trebuie ca sa facem fata vietii.Corpul nostru este o culme a tehnicii, daca ii pot spune asa si depinde doar de noi sa  il mentinem.Putem face asta daca suntem atenti la ceea ce mancam, ce bem, la aerul respirat.Este foarte adevarat ca suntem ceea ce mancam de aceea eu sprijin din toata inima alimentatia sanatoasa,si mai ales mancarea preparata in casa.Fara adaos de coloranti, conservanti, amelioratori de gust si altele.Idealul meu in materie de mancare este sa ai toate ingredientele din gospodaria proprie.Chair daca nu poti evita in totalitate ingrasamintele sau insecticidele, totusi legumele, fructele, animalele din gospodaria proprie sunt cu mult mai sanatoase decat ceea ce gasim in comert.Chiar daca exista boli pe fata pamantului, Dumnezeu a lasat pentru fiecare boala cate o planta sa o trateze.Daca  cunoastem boala de care suferim si cautam planta de care avem nevoie putem sa ne usuram suferinta sau chiar sa vindem acea boala.
 O alta napasta a vietii actuale este consumul urias de medicamente, fara reteta de multe ori, luate aiurea fara nicio noima.La cea mai mica durere, luam un pumn de medicamente, antibioticele le luam dupa ureche doar daca ne curge nasul si dupa multi ani ne miram de ce avem sistemul imunitar slabit.
  Cosmeticele care ar trebui sa ne infrumuseteze, ne slutesc si ne provoaca boli inimaginabile.
  Totul in jurul nostru este chimic, nimic nu mai este natural.De accea eu prefer sa ma intorc la valorile traditionale si la sfaturile din batrani, la modul lor de viata.
Dumnezeu ne-a dat apa.... sa bem apa, 1,5-2l pe zi sa ne ajutam rinichii sa  ne curete  de toxine.
Dumnezeu ne-a dat albinele.... sa consumam produsele lor sa ne crestem imunitatea, sa ne intarim corpul sa luptam impotriva bololor.
Dumnezeu ne-a dat plantele medicinale...... fiecare in parte este un mic miracol, scade colesterolul sau tensiunea, este diuretica, laxativa fiecare planta face ceva bun pentru corpul nostru.
Dumnezeu ne-a dat legumele si fructele.......comori ale naturii pe care trebuie sa le folosim sa ne mentinem sanatatea.
Dumnezeu ne-a dat MINTEA..... care sa ne calauzeasca sa traim sanatos, sa mancam ce trebuie si cand trebuie.


joi, 19 aprilie 2012

Tort cu flori si fluturasi





Mi-am luat inima in dinti in cele din urma si m-am apucat sa fac pasta de lapte praf. Mult timp mi s-au scurs ochii pe diverse bloguri culinare si am tot zis ca va veni o zi cand o sa ma apuc si eu de decoratii din pasta de zahar sau din lapte praf.Ca urmare cu o zi inaintea Pastelui m-am sculat de dimineata, am amestecat o lingura de miere de albine cu cateva picaturi de colorant alimentar lichid rosu si am inceput sa framant.Cred ca am framantat undeva in jurul   30 de minute amestecand cate putin lapte praf pana cand am obtinut o coca tare.Am testat periodic rupand cate o bobita de coca si incercand sa fac o petala de trandafir.Daca se lasa mai framantam putin si pentru ca mi se parea ca laptele praf ales de mine, Malita, este prea granulat, mai bagam din cand in cand mainile prin faina.Si a iesit o coca de toata frumusetea din care am taiat cu formele de decupat plastilina ale fetitei mele, niste floricele.Pentru ca mi se pareau cam putine elemente de decor am facut si 3 fluturi din ciocolata alba topita pe care am presarat margelute sidefate, din alea la tub care se gasesc de cumparat.


Din fasiile de pasta ramase am facut si cateva spirale cum am vazut la mastrele in decoratii de tort si a iesit ok cred eu, avand in bedere ca este prima tentativa de pasta.


marți, 17 aprilie 2012

DROB DE PUI IN FOIETAJ

Ingrediente:
-500 g ficatei,inimi,pipote de pui
-1piept de pui
-2legaturi de marar
-1 legatura de patrunjel
-7-8 fire ceapa verde
-2-3 catei de usturoi
-4-5 oua
-4linguri de gris
-sare, piper
-1pachet foietaj



Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui in bucati mai mici si se fierbe, separat se fierb circa 15 minute organele de pui.Dupa ce se racesc se dau prin masina de tocat,se taie marunt ceapa, usturoiul,mararul, patrunjelul, se potriveste de sare si piper.Se amesteca cu 3-4 oua batute un pic cu furculita si 4 linguri de gris ca sa se lege.Pentru un aspect mai deosebit se pot pune in drob 3oua fierte.Se aseaza in tava de cozonac foietajul, se taie dupa forma tavii si se pune amestecul, apoi se acopera cu restul de foietaj.Daca raman bucatele mici de aluat dupa ce s-a acoperit drobul se folosesc pentru  decor.Se unge deasupra cu galbenus de ou si se  presara seminte de susan.Se coace 40-50 minute, pana se rumeneste bine deasupra.