Fara pretentia de a fi original, acest blog se doreste a fi mai ales o arhiva personala.Unele articole sunt preluate de pe internet , altele sunt pareri proprii.

joi, 28 aprilie 2011

Lasa-te de fumat acum! Merita.

 Desi am fost fumatoare inraita de vreo 17 ani, ceva s-a produs in creierul meu in ultima vreme si am tot zis ca o sa ma las de fumat.S-a intamplat sa racesc in aceasta primavara si sa nu imi mai placa asa de tare gustul tigarii  si acesta a fost momentul decisiv.Nu mi-am propus o data anume, nu am aruncat scrumierele, brichetele,nu am renuntat la cafea.Cu o seara inainte de "THE DAY" am fumat linistita cu colegele mele la serviciu pentru ca a doua zi de dimineata sa ma trezesc, imi fac cafeaua si nu mai aprind nicio tigara.Si gata!Am ramas cu 12 tigari in pachet, pe care le-am mai purtat vreo 10 zile prin geanta dupa mine.Inca mai aveam acea frica a fumatorului de a ramane fara tigari.Pe urma le-am dat cuiva .... cadou.Nu a fost greu dimpotriva m-a uimit cat de usor este sa te lasi de fumat.Cred ca trebuie  doar sa ti se produca acel clic in creier care sa iti zica" hei, eu nu am nevoie de asa ceva".Ma gandesc la ce spun psihologii .Sa arunci scrumierele, sa iti pui in minte  o data  de la care sa nu mai fumezi, sa eviti locurile care iti amintesc de fumat si asa mai departe.Pai eu dupa atatia ani de fumat ar trebui evit toata casa si nu vad de ce sa arunc ceva pe care am dat banii, cum ar fi scrumierele sau brichetele.In concluzie daca vreti sa va lasati de fumat nu dati bani pe tigara electronica,plasturi cu nicotina sau mai stiu eu ce gume si prostii. Pentru nu faceti decat sa prelungiti dependenta de nicotina.
 Tigara electronica mentine obiceiul de a duce ceva la gura, costa si mult si 2 picaturi de nicotina lichida daca sunt inghitite sunt letale.In plus nu scapi de nimic.Dai in continuare bani pentru ca trebuie sa iti cumperi nicotina lichida,atomizor,incarcator.Si nu scapi nici de gestul de a fuma.Deci dependenta continua.
 Plasturii cu nicotina nu reprezinta nici ei o solutie.Cunosc persoane care  aveau 2 plasturi pe mana dar fumau cu inversunare.
  Guma cu nicotina....mda.... care e rostul ei?! Ideaa este sa renunti la fumat nu sa il inlocuiesti cu altceva si mai costisitor.
   Oricum, a venit si ziua cea mare in care nu am mai fumat.Nici nu ma gandeam ca va fi asa usor.Nici vorba sa iti vina sa te dai cu capul de toti peretii.O dorinta de a fuma  moderata spre mica.Dar cel mai tare m-a izbit durerea de cap.O durere sfasietoare prin persistenta ei.Nu puternica, dar enervanta.
  Brusc s-a diminuat dorinta sau nevoia de a consuma lichide si de aici si ingraunarea tranzitului intestinal.
  In rest nimic deosebit.M-am ingrasat doar vreo 2 kg pentru ca in primele doua saptamani nu stiam ce sa fac cu mainile si cu gura si am tot rontait diverse.
  Cat despre beneficiile lasarii de fumat nu am experimentat nimic spectaculos pe pielea mea.Nu mai simt gustul ala coclit in gura.Doar ca ma intreb de ce oi fi fumat atata timp.Nu mi-e pofta, nu ii simt lipsa.